Skip to main content

Ook zo’n zin in de lente? Even de tuin of het balkon netjes maken en genieten maar!

In slechts 4 stappen weer heerlijk van je tuin of balkon genieten:

Stap 1: tuinmeubelen  reinigen (½ uur werk)

Afhankelijk van het materiaal waarvan je tuinset is gemaakt ga je aan de slag:

wicker: reinig de set met een sopje van afwasmiddel en gebruik hierbij een schone doek.

aluminium: veeg het vuil weg met een zachte doek en reinig de set met een sopje van afwasmiddel en gebruik hierbij weer een zachte doek.

teak: gebruik speciale teak cleaner om schimmelen van het hout tegen te gaan.

Stap 2: gras maaien en terras vegen (afh. grootte van gazon ½ -¾ uur werk)

Maai het gras na de winter voor het eerst als het gras te lang is in maart en bekijk voor de andere werkzaamheden aan het gazon de gazonkalender onderaan deze blog.

 

Veeg het terras netjes schoon van bladeren en eventueel onkruid voor je begint met stap 3.

Stap 3: groene aanslag van terras verwijderen (afh. grootte terras 1-2 uur werk. Gebruik voor het verwijderen van groene aanslag op tegels in de tuin: schoonmaakazijn. Verdun de azijn 1 op 1 met water en breng het mengsel aan met een gieter of spuit. Laat het een paar dagen inwerken en borstel de tegels vervolgens gemakkelijk schoon. Omdat schoonmaakazijn toch een belasting is voor ons milieu, kun je ook ecologische groene zeep, ecologische soda of eco biotex gebruiken. Verdun het middel met water zoals is aangegeven op de verpakking en verspreid het eveneens met een gieter of spuit over de groene aanslag op de tegels. Borstel dan direct de tegels schoon. Bij hardnekkige vlekken kun je het middel onverdund op de plek aanbrengen, maar hou dit beperkt i.v.m. de belasting voor het milieu.

Stap 4: oude potplanten vervangen (afh. hoeveel ½ uur werk)

Bekijk de oude potplanten en gooi de eenjarige planten weg. Geef de planten nieuwe potgrond indien nodig en voorzie ze van mest in de vorm van korrels of vloeistof. Koop nieuwe (eenjarige) planten, met of zonder bloemen en maak zo tuin en terras weer gezellig. Gebruik hierbij goede handschoenen, tuingereedschap en goede potgrond (hoe beter de grond hoe meer voeding erin zit voor de plant).

GAZONKALENDER